رئیس هیات مدیره انجمن قطعه سازان:

قیمت گذاری خودرو در بورس یا حاشیه بازار، چاره ساز نیست

قیمت گذاری خودرو در بورس یا حاشیه بازار، چاره ساز نیست به گزارش بازار پرواز رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو اظهار داشت: مطرح شدن مباحثی همچون قیمت گذاری خودرو در بورس یا حاشیه بازار چاره ساز نیست و باید مسئولان اجازه دهند محصولات خودروسازان بعد از محاسبه قیمت تمام شده، با یك سود منطقی به فروش برسد.


"گل وردی گلستانی" امروز (دوشنبه) در نشست خبری در جمع خبرنگاران اضافه کرد: قیمت گذاری خودرو در بورس نمی تواند راهگشا باشد، برای اینکه کشف قیمت در بورس دشوار است، اما در مقابل خودروسازان باید این اختیار را داشته باشند که محصولات خودرا با سود معقول به فروش برسانند.
وی با تقدیر از وزیر جدید صنعت، معدن و تجارت که در مدت کوتاهی بعد از حضور در وزارتخانه پای درد و دل اهالی قطعه سازی نشست و کارشناسان و معاونان وزارتخانه نیز به دنبال چهار اندیشی هستند، اشاره کرد: به سبب تورم موجود، خودرو امروز به کالای سرمایه ای تبدیل گشته و همین طور حجم بالای نقدینگی موجود در بازار و سرمایه های سرگردان مردمی کمر اقتصاد را شکسته است.
رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو خواهان آن شد که مسئولان اجازه بدهند قیمت خودرو را نظام عرضه و تقاضا تعیین کند.
وی اضافه کرد: امروز قطعه سازان از سه جبهه داخلی تورم بالا، قیمت گذاری دستوری و فشارهای مالیاتی تحت فشارند و به این مسائل باید مشکلات بیرونی همچون تحریم ها و کرونا را نیز اضافه کرد.
این مقام صنفی اظهار داشت: بخش خصوصی از دهه ها پیش سرمایه گذاری زیادی برای توسعه قطعه سازی خودرو در کشور انجام داده، اما امروز تصمیم سازانی در خارج از مجموعه، فعالیت این صنف را تحت تاثیر شدید خود قرار داده اند.
وی با اشاره به موانع تولید در صنعت قطعه سازی، اشاره کرد: این موانع ناشی از تصمیمات قطعه سازان نیست، بلکه متاثر از تصمیمات دستوری و غیرمتخصصانه خارج از مجموعه است.
گلستانی افزود: امروز تورم سبب شده تا مطالبات قطعه سازان از خودروسازان به بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان برسد و بطور دائم توان نقدینگیشان در حال تحلیل رفتن باشد.
به گفته این مقام صنفی، بخش عمدهای از قیمت تمام شده محصولات در این صنعت ناشی از افزایش قیمت نهادههای تولید خصوصاً ارز است که از سال قبل تا حالا بیش از ۸۰۰ درصد رشد داشته است.
انتقاد از قیمت گذاری دستوری
وی بیان داشت: در صورتیکه نهادهای تولیدی نظیر فولاد، محصولات پلیمری، آلومینیوم، مس و غیره هر روز افزایش قیمت را تجربه می کند، اما خودروسازی محکوم به قیمت گذاری دستوری است و همین مساله در ادامه، صنعت قطعه سازی با بیش از ۱۰ میلیارد دلار گردش مالی در سال و خانواده زنجیره تامین آن با بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است.
رئیس هیات مدیره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه های خودرو افزود: ناهماهنگی ها در تولید باعث شده تا علاقه قطعه سازان به سرمایه گذاری کم شود و در عمل سرمایه ها به سمت سایر بازارها همچون ارز، سکه، طلا و غیره برود.
وی اظهار داشت: وقتی مطالبات بموقع پرداخت نشود و خودروساز نیز قادر به پرداخت بدهی های خود نیست، قطعه سازان با راهکارهای نظیر دریافت وام به تامین نقدینگی مورد نیاز تولید می پردازند، این در حالیست که خیلی از شرکت های قطعه سازی خانوادگی و خصوصی هستند و در عمل به یک سرنوشت نامعلوم گرفتار می شوند.
گلستانی تصریح کرد: قیمت های دستوری سبب زیان خودروسازان شده و زمانی که خودروساز در سراشیبی زیان برود، قطعه سازان را نیز با خود خواهد برد.
وی اظهار داشت: زیان ها سبب می شود تا قادر به آوردن خطوط تولید جدید، فناوری ها و نوآوری های نوین نباشیم، همین طور تورم بالا، ضعف روز به روز این صنعت و فعالان آنرا به دنبال خواهد داشت و بیکاری و تعدیل نیرو در آن اتفاق خواهد افتاد.
این مقام صنفی به طرح این پرسش پرداخت که چرا باید بین بخش خصوصی و بخش دولتی آنقدر تفاوت باشد که امروز شاهد زیان های چندین هزار میلیاردی بخش خصوصی و در مقابل سودهای چندین هزار میلیاردی فولادی ها، پتروشیمی ها و غیره باشیم.
گلستانی، همین طور با انتقاد از فاصله شدید قیمتی کارخانه ای و بازاری خودرو ها گفت: این تفاوت قیمت فقط به جیب دلالان و واسطه ها می رود و ضرر آنرا خودروساز، قطعه ساز و مردم می پردازند.
وی با اشاره به افزایش قیمت ارز اشاره کرد: تورم کمرشکن نرخ ارز، همه تولیدکنندگان و قطعه سازان را که برای تامین مواد اولیه و تجهیزات خود به خارج از کشور وابسته اند را گرفتار مشکلات عدیده کرده است.



منبع:

1399/07/28
19:09:09
5.0 / 5
1495
تگهای خبر: بال , تولید , خودرو , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
هواپیمای عمودپرواز
بازار پرواز
flybazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار پرواز محفوظ است

بازار پرواز

فروش هواپیمای کنترلی و کوادکوپتر و لوازم