در میزگرد ایرنا مطرح شد،

طرح اوقات فراغت در راه نیمكت به نیمكت

طرح اوقات فراغت در راه نیمكت به نیمكت بازار پرواز: سنندج - طرح غنی سازی اوقات فراغت كودكان و نوجوانان از برنامه های داغ دستگاه های متولی در تابستان هر سال است كه به دلیل عدم نیازسنجی، تخصص گرایی و توجه به سلایق مخاطبان عاملی بر نقل مكان جامعه هدف از نیكمت مدارس به نیمكت كلاس موسسه های آموزشی شده است.


به گزارش بازار پرواز به نقل از ایرنا، كودكان و جوانان برای سپری كردن روزهای بلند تابستان با هدف پر كردن اوقات فراغت با برنامه ریزی مخاطب محور و اهداف دراز مدت نیازمند همت دستگاه های متولی این طرح هستند.
كودكان بویژه دانش آموزان 9 ماه سال تحصیلی را به امید شادی، تفریح و نشاط در سه ماه تابستان سپری می كنند تا بتوانند با سرگرمی های مختلف خستگی ایام تحصیل را از تن بدر كنند اما برخی ناهماهنگی ها و سطحی نگری ها در برنامه های اوقات فراغت سبب می گردد با روحیه ای خسته تر از قبل تعطیلات را پشت سر بگذارند.
تدارك برنامه های مختلف برای اجرای طرح غنی سازی اوقات فراغت وظیفه ای است كه بر عهده 17 دستگاه و نهاد گذاشته شده و از آنجایی كه جامعه هدف این طرح بیشتر دانش آموزان و با هدف جلوگیری از صدمه های اجتماعی است این نهادها باید پیش از رسیدن موعد اجرا، برنامه ریزی های خویش را برای افزایش بهره وری این طرح انجام داده باشند.
خبرگزاری جمهوری اسلامی مركز كردستان به منظور پاسخ گویی به این سوال كه چگونه می توان نسبت به كیفی سازی طرح غنی سازی اوقات فراغت و تحقق اهداف آن دست یافت؟ میزگردی را با حضور معاون فرهنگی و پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش، دبیر طرح اوقات فراغت اداره كل تبلیغات اسلامی، معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امور خیریه و معاون فرهنگی و اجرایی كانون پرورش فكری كودكان كردستان برگزار كرد.
این كارشناسان با اشاره به اینكه این برنامه ریزی ها باید تا اسفند ماه تدوین و ابلاغ شود، معتقدند موازی كاری متولیان و سطحی نگری در اجرای برنامه ها پاشنه آشیل موفقیت طرح اوقات فراغت است.
شركت كنندگان در این میزگرد، تخصصی شدن دوره های برگزار شده، نیاز سنجی از خود جامعه هدف پیش از فرا رسیدن فصل بهار و تدوین برنامه ها را راهكارهای اساسی برای برون رفت از چالش های این طرح اعلام نمودند.

** نیاز سنجی و شناسایی ظرفیت ها گام اول تحقق اهداف غنی سازی اوقات فراغت
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش كردستان می گوید: در بحث اوقات فراغت یك دستگاه به تنهایی متولی نیست و 17 دستگاه فرهنگی متولی اجرا و برنامه ریزی برای پركردن زمان فراغت جوانان و نوجوانان هستند.
حجت الله نریمانی با اشاره به اینكه هر سال در این راستا ستاد استانی تشكیل می گردد اما این ستاد به موقع وارد عمل نمی گردد، اضافه كرد: برنامه ریزی برای اوقات فراغت باید حداقل از فروردین شروع شود و دستگاه های عضو هر كدام برنامه های خویش را عرضه كنند.
وی خاطرنشان كرد: اگر جلسات برنامه ریزی برای اوقات فراغت به موقع تشكیل و ظرفیت ها شناسایی و بر اساس آن فعالیت ها تعریف شود می توان خروجی و نتیجه بسیار خوبی از این برنامه ها گرفت.
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش كردستان تصریح كرد: این نهاد به لحاظ ظرفیت محدود است بنابراین باید به گونه ای برنامه ریزی شود كه سایر دستگاه ها امكانات و تجهیزات را در اختیار برنامه های اوقات فراغت قرار داد و آموزش و پرورش زمینه حضور جوانان و نوجوانان را فراهم آورد.

** نیاز سنجی از جامعه هدف برای غنی سازی اوقات فراغت ضروری است
دبیر اوقات فراغت سازمان تبلیغات اسلامی كردستان هم اظهار داشت: لازم است دستگاه ها با همكاری سازمان امور جوانان به متولی اصلی طرح اوقات فراغت در فصل زمستان برنامه های خویش را بر مبنای سلایق و نیازهای جامعه هدف و نیاز سنجی برای غنی سازی این اوقات ارائه نمایند.
حجت الاسلام مسعود محمدی خاطرنشان كرد: با عنایت به اینكه دانش آموزان برپایه علایق و سلایق خود فعالیت های مختلفی مانند قرآنی، فرهنگی، هنری و یا ورزشی را دنبال می كنند می توان با نیاز سنجی برای رشته های مورد علاقه آنان پیش از فرا رسیدن فصل تابستان، اقدام نمود.
وی اضافه كرد: با عنایت به این اهمیت ها، نیاز سنجی در حوزه برگزاری دوره های مختلف غنی سازی اوقات فراغت از نیازهای اصلی موفقیت آن است كه تابحال كمترین میزان توجه به آن شده است.

** پشتیبانی از آموزش و پرورش اولویت باشد
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه هم می گوید: این سازمان در طرح نشاط معنوی با عنایت به بررسی های خود در تمام نقاط كشور پشتیبانی از برنامه های آموزش و پرورش در طرح اوقات فراغت را در دستور كار خود قرار داده است.
حجت الاسلام عباسپور اضافه كرد: این حمایت ها بر مبنای نیاز سنجی و بررسی چالش های طرح نشاط معنوی انجام گرفته است كه مشخص شد برخی فعالیت های اوقاف همسو با برنامه های آموزش و پرورش است.
وی تصریح كرد: در نهایت این نیاز سنجی ها و مطالعه ها سبب شد سازمان اوقاف و امور خیریه با فراهم كردن زمینه های حضور دانش آموزان و جامعه هدف، امكان شناسایی نخبگان را شناسایی و در جهت پیشگیری از صدمه های اجتماعی برنامه های خویش را برگزار كند.
معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امور خیریه كردستان اظهار داشت: هم اكنون زمینه فراهم شده تا تابستان در اردوهای یك روزه دانش آموزان از ظرفیت بقعه ها و امامزادگان 10 گانه در استان نهایت استفاده را ببرند.

** برنامه اوقات فراغت كانون پرورش فكری محدود به تابستان نیست
معاون فرهنگی و اجرایی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان كردستان هم اظهار داشت: در طول سال به ایام فراغت دانش آموزان و كودكان و نوجوانان بها می دهیم و برای آنها در زمان های مختلف برنامه داریم.
سیروان كنعانی با اشاره به اینكه اوقات فراغت فقط به فصل تابستان منحصر نمی گردد، اضافه كرد: تربیت كودكان و نوجوانان باید همواره به صورت مستمر مورد توجه باشد كه كانون پرورش فكری همواره در این راستا برنامه ریزی مناسب دارد.
وی با اشاره به اینكه كانون محیطی كاملا فرهنگی و هنری و مكانی مناسب برای پر كردن فراغت دانش آموزان نوجوان و كودكان است، خاطرنشان كرد: این نهاد اگر به معنای واقعی مورد حمایت قرار گرفته و تقویت شود می تواند همراه با آموزش و پرورش برای پر كردن اوقات فراغت دانش آموزان كافی باشد.

**تخصص گرایی، كانون تاثیر طرح اوقات فراغت برای توسعه آینده كشور است
دبیر اوقات فراغت تبلیغات اسلامی كردستان تخصصی شدن فعالیت های اوقات فراغت را از نیازهای این برنامه ها اعلام نمود و اظهار داشت: حركت های تخصصی سبب می گردد دانش آموزان در این طرح ها با سلایق و علاقه های خود حضور داشته باشند و نتیجه مثبت تری از روند آن بگیرند.
حجت الاسلام محمدی اضافه كرد: در كنار تخصص گرایی استفاده از مربیان خلاق سبب می گردد با تولید تغییر در روش ها خلاقیت و ابتكارات دانش آموزان شكوفا و استعدادهای آنان در جهت تاثیر گذاری در جامعه نمایان و پرورش داده شود.
وی تصریح كرد: دانش آموزان باید این احساس را داشته باشند كه فعالیت های طرح غنی سازی اوقات فراغت متفاوت تر از نیمكت های مدارس است و آنها را وارد دنیایی تازه می كند.
حجت الاسلام محمدی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی كردستان در چند سال قبل توانسته با جذب مربیان متخصص و خلاق، خروجی طرح های خود در بعضی شهرستان ها را متمایز كند.
وی خاطرنشان كرد: همچون این خروجی های متمایز می توان به ترغیب 70 دانش آموزان قروه ای برای ورود به حوزه علمیه، پرورش دانش آموزان 15 روستا در حوزه اشتغالزایی در بیجار، تربیت بیش از 60 دانش آموز حافظ قرآن در شهرستان های سروآباد، مریوان و سقز اشاره نمود.
معاون فرهنگی و اجتماعی اداره كل اوقاف و امور خیریه هم معتقد است: اوقاف در جهت تخصصی كردن فعالیت ها، فضایی را فراهم نموده تا مربیان و آموزش و پروش بتوانند با فراغت كامل در جهت برنامه های فرهنگی، آموزشی و تربیتی حركت كنند.
حجت الاسلام عباسپور تصریح كرد: این اداره كل هزینه های تغذیه و محل برگزاری دوره های تخصصی كه از جانب دستگاه های متولی طرح اوقات فراغت در اماكن مذهبی اجرا می گردد را تامین می كند.
وی تصریح كرد: در این راستا امسال برای نخستین بار با همكاری اداره كل ورزش و جوانان اقدام به برگزاری جام فوتسال مساجد كرده ایم.
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش كردستان هم اظهار داشت: برگزاری برنامه های اوقات فراغت در داخل كلاس و مدرسه برای دانش آموزی كه 9 ماه در آن فضا بوده جذاب نیست و چه بسا خسته كننده هم باشد ازاین رو باید تلاش شود فضاهای جدیدی برای برای برگزاری این برنامه ها تعریف شود.
نریمانی با تاكید بر اینكه هر فعالیت و برنامه باید به مقتضای زمان و مكان خاص خود صورت گیرد، اضافه كرد: استعدادیابی دانش آموزان در فضاهایی متفاوت كه به شكل واقعی برنامه های اوقات فراغت را برگزار می كنند می تواند خیلی خوب صورت گیرد.
وی با انتقاد از اینكه در این بخش ضعیف عمل كرده ایم، اظهار داشت: ناگفته نماند در زمینه اعتبارات با مشكل مواجه هستیم و اگر این مشكل مهم حل شود می توان بسیار بهتر از این عمل كرد.

** موازی كاری در برنامه های اوقات فراغت مانعی برای رسیدن به نتیجه مثبت است
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش كردستان با اشاره به اینكه به هر اندازه برای پر كردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان برنامه داشته باشیم كم است، اظهار داشت: موازی كاری در برنامه ها و نبود هم افزایی میان دستگاه های متولی مانعی در جهت رسیدن به نتیجه دلخواه از این برنامه ها است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه بطالت و بیكاری زمینه ساز صدمه های اجتماعی در جامعه بویژه در بین جوانان و نوجوانان است، تصریح كرد: بر همین مبنا باید متولیان امر همینطور خانواده ها برنامه های مناسب برای فراغت این قشر فراهم نموده و از ورود آنان به دام صدمه ها جلوگیری نمایند.
نریمانی خاطرنشان كرد: امروزه در جامعه صدمه ها و امكانات صدمه زا زیاد است و اگر فرصت و خللی در وقت وجود داشته باشد احتمال ورود به آن بسیار بیشتر خواهد بود.
وی اضافه كرد: اگربرای ایام سه ماهه تابستان برنامه ریزی درست نداشته باشیم این ایام زمینه ساز ورود جوانان و نوجوانان به صدمه های فراوان می گردد.
معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امور خیریه استان كردستان هم اظهار داشت: اوقاف اهداف خود امسال را همسو با برنامه های آموزش و پرورش برنامه ریزی كرده تا از موازی كاری جلوگیری شود.
حجت الاسلام عباسپور خاطرنشان كرد: با عنایت به صدمه شناسی های سازمان اوقاف در كشور، مشخص شد خیلی برنامه های طرح نشاط معنوی مواز كاری با آموزش و پرورش بود بنابراین این سازمان تصمیم گرفت امسال در كنار استفاده از روحانیان دوره دیده فرصت خدمات را در اختیار مربیان آموزش و پرورش هم قرار دهد.
وی افزود: تلاش شده امسال از فعالیت های اردویی آموزش و پرورش حمایت های ویژه ای صورت گیرد و روحانیان زیر نظر اوقاف هم با استقرار در امامزادگان و بقاع متبركه در كنار فعالیت های آموزش و پرورش به جهاد فرهنگی خود بپردازند.
دبیر اوقات فراغت سازمان تبلیغات اسلامی كردستان می گوید: در كنار اینكه سازمان های متولی اجرای طرح غنی سازی اوقات فراغت باید در جهت انجام فعالیت های خود حركت كنند باید با هماهنگی بیشتر از موازی كاری و اجرای فعالیت های یكسان هم جلوگیری نمایند.
حجت اسلام محمدی اظهار داشت: هم اكنون موازی كاری در میان دستگاه ها و نهادها وجود دارد كه این وضعیت در سال قبل بیشتر نمایان بود بطوریكه یك مربی از یك كلاس برای چند دستگاه گزارش كار عرضه می كرد.
وی تصریح كرد: در صورتی كه بتوان از این موازی كاری جلوگیری كرد انرژی دستگاه ها در مسیرهای مختلف اما با یك هدف و گسترده بیشتر و هدفمند تر صرف غنی سازی اوقات فراغت می گردد.

** 264 پایگاه اوقات فراغت دانش آموزی در كردستان دایر می شود
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش كردستان اظهار داشت: تابستان امسال 264 پایگاه برای فعالیت های طرح غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان در این استان پیش بینی و دایر می گردد.
نریمانی اضافه كرد: این پایگاه ها شامل 88 مدرسه، 16 درالقرآن، 16 اردوگاه فصلی، 51 كانون فرهنگی و ورزشی و چندین باب پژوهشسرا و مزرعه تابستانی است كه در رشته های مختلف به دانش آموزان آموزش می دهند.
وی با اشاره به اینكه شعار مهارت آموزی محور اصلی فعالیت های تابستانی دانش آموزان است، تصریح كرد: برنامه های اوقات فراغت با هدف رشد همه جانبه شخصیت دانش آموزان، تولید زمینه لازم به منظور تقویت سلامت جسمانی آنها و ارتقای دانش برگزار می گردد.
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش كردستان تصریح كرد: برنامه های امسال برپایه پنج محور مهارت های هویتی و بصیرتی، فرهنگی و نشاط آور، حرفه ای و آموزش های مجازی، اشتغالزایی و ورزشی و سلامت اجرا می گردد.
وی با اشاره به اینكه تابستان سال قبل 85 هزار دانش آموز كردستانی از برنامه های طرح اوقات فراغت بهره مند شدند، اظهار داشت: پیش بینی می گردد این آمار به 90 هزار نفر برسد.
نریمانی خاطرنشان كرد: فعالیت های تابستانی دانش آموزان كردستانی از 16 تیرماه شروع شده و تا آخر مرداد ادامه دارد.
وی در ادامه به برگزاری اردوی ملی مناطق مرزی در این استان اشاره و افزود: این اردو ویژه دختران و پسران 17 استان كشور است كه هر سال در روزهای تابستان برگزار می گردد.
نریمانی اضافه كرد: تابستان امسال كردستان میزبان 300 نفر از دانش آموزان پسر استان های آذربایجان غربی و شرقی، اردبیل، ایلام، بوشهر، خوزستان، كرمانشاه به مدت پنج روز است.
معاون فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش كردستان تصریح كرد: علاوه بر این اردو، بنیاد علوی اردوهایی را ویژه دانش آموزان ایتام، بدسرپرست و بی سرپرست و محروم دارد كه سهمیه امسال كردستان در این اردوها 350 نفر است.
دبیر اوقات فراغت تبلیغات اسلامی هم در این ارتباط اظهار داشت: این سازمان بعنوان یكی از متولیان و دستگاه های فرهنگی كشور برنامه های طرح اوقات فراغت، به سمت توسعه آموزه های قرآنی و دینی حركت كرده و با عنایت به موقعیت خاص كردستان كه بیشترین مخاطبان آن اهل سنت هستند تلاش شده به صورت ویژه از توانایی روحانیان اهل سنت برای این منظور استفاده نماید.
حجت الاسلام محمدی تصریح كرد: سازمان تبلیغات اسلامی در این طرح حركت به سمت پیشگیری از بروز صدمه های اجتماعی را در صدر توجه های خود قرار داده و تلاش كرده جامعه هدف ساكن در حاشیه شهرها و روستاهای بالای 20 خانوار را به صورت ویژه در این طرح زیر پوشش قرار دهد.
دبیر اوقات فراغت سازمان تبلیغات اسلامی كردستان اظهار داشت: ازاین رو هر كجا كه روحانیان حضور دارند طرح اوقات فراغت هم اجرا می گردد.
وی خاطرنشان كرد: این سازمان امسال راه اندازی 125 پایگاه را در هدف خود قرار داده و برنامه های خویش را بر مبنای نتایج بدست آمده از گفتمان های دینی برگزار شده سال قبل در مدارس هم اجرا می كند.
حجت الاسلام محمدی اضافه كرد: جامعه هدف این دوره ها در دو رده سنی 9 تا 15 سال و 15 تا 20 سال هستند و سازمان تصمیم گرفته تمام كلاس های برگزار شده نه تنها با همكاری آموزش و پرورش باشد بلكه تعداد آن هم بیشتر از 30 نفر نباشند.
معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف و امور خیریه هم اظهار داشت: این سازمان متولی برگزاری طرح غنی سازی اوقات فراغت با عنوان نشاط معنوی است كه امسال برنامه های خویش را ویژه زائران امامزادگان و بقاع متبركه و همینطور شیوه معرفی جامعه هدف از جانب آموزش و پرورش برگزار خواهد نمود.
حجت الاسلام عباسپور تصریح كرد: در شیوه میزبانی امامزادگان و بقاع متبركه تلاش شده فضایی فراهم گردد تا زائرین در كنار استفاده از فضای معنوی از خدمات غرفه های مختلف همچون سبك زندگی اسلامی، عفاف و حجاب، خیمه معرفت كار با كودك هم بهره مند شوند.
وی اظهار داشت: در دومین شیوه هم آموزش و پرورش با معرفی جامعه هدف در كنار برگزاری برنامه های فرهنگی و تربیتی خود اردوهای كوتاه مدتی را برای بهره مندی دانش آموزان از فضاهای معنوی استان در نظر می گیرد.
حجت الاسلام عباسپور افزود: دومین شیوه از امسال در جهت حذف موازی كاری ها اجرا می گردد كه در آن تمام امكانات به صورت مجانی در اختیار آموزش و پرورش قرار می گیرد تا این نهاد جامعه هدف را با عنایت به نیازهای آنها در این طرح مشاركت دهد.
وی اضافه كرد: البته روحانیان آموزش دیده طرح نشاط معنوی برای تحقق تاكیدهای رهبر معظم انقلاب در كنار آموزش و پرورش هستند تا طرح غنی سازی اوقات فراغت با تاثیرات بیشتری همراه باشد.
وی اظهار داشت: طرح نشاط معنوی به مدت هفت هفته از 17 تیر ماه شروع می گردد و جامعه هدف هفت تا 18 سال در ان شركت داده می شود.
معاون فرهنگی و اجرایی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان كردستان هم تصریح كرد: برنامه های كانون برای كودكان و نوجوانان دائمی بوده و در طول تابستان به شكل ویژه تر برگزار می گردد.
كنعانی اضافه كرد: كانون استان تابستان امسال با 20 مركز ثابت، چهار مركز روستایی، مجتمع ها و مركز فراگیر و همینطور كانون زبان سنندج به جوانان و نوجوانان در زمینه های مختلف آموزش می دهد.
وی با اشاره به اینكه مخاطبان برنامه های كانون كودكان و نوجوانان هفت تا 17 سال است، اظهار داشت: علاوه بر این رده های سنی به صورت جداگانه برای سنین چهار تا هفت سال، هفت تا 9، 10 تا 12 سال و 13 تا 16 سال در قالب كارگاه های مدون كلاس های تخصصی كلاس های تخصصی برگزار می نماید.
كنعانی یكی از برنامه های ایام تابستان را حضور تریلر سیار تیم های آموزشی كانون در شهر و مناطق حاشیه استان اعلام نمود و اضافه كرد: این خودرو در سال های گذشته هم در این مناطق مستقر شده كه با حضور و استقبال خوبی هم روبرو شده است.
معاون فرهنگی و اجرایی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان كردستان تصریح كرد: یكی دیگر از برنامه های در دست اقدام برگزاری جشنواره بازی های شاد و نشاط آور برای كودكان، نوجوانان و خانواده ها در كنار هم است.
امید می رود برنامه هایی كه توسط دستگاه های متولی برای این ایام تدارك دیده شده خروجی مناسبی داشته باشد البته در این میان خانواده ها هم به انگیزه، علاقه و استعداد و توانایی فرزندان خود توجه و برپایه این توانای ها انها را در كلاس های طرح اوقات فراغت ثبت نام كنند.
7348/3034/9102


1397/04/01
12:08:01
5.0 / 5
4510
تگهای خبر: بال , تولید , جت , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۳
لوازم پرواز
بازار پرواز
flybazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار پرواز محفوظ است

بازار پرواز

فروش هواپیمای کنترلی و کوادکوپتر و لوازم