توسط محققان كشور انجام شد؛

به كارگیری روشی نوین در سیستم دارو رسانی هوشمند

به كارگیری روشی نوین در سیستم دارو رسانی هوشمند بازار پرواز: محققان دانشگاه مراغه و دانشگاه پیام نور تهران در تحقیقات خود در مقیاس آزمایشگاهی موفق به ساخت سیستم دارو رسانی هوشمندی به منظور درمان سرطان شدند.



به گزارش بازار پرواز به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، یكی از شاخه های پرطرفدار در علم نانو، طراحی سیستم های هوشمند دارورسانی است كه در بحث درمان بیماری ها همچون سرطان هم جایگاه ویژه ای یافته است.
از مهم ترین خصوصیت های این سیستم ها، هدایت، تحویل و رهاسازی دارو در محل هدف و بافت سرطانی و در نتیجه كاهش عوارض جانبی ناشی از مصرف داروهاست.
محققان دانشگاه مراغه و دانشگاه پیام نور تهران، در تحقیقات خود موفق به ساخت سیستم دارورسانی هوشمندی به منظور درمان سرطان شدند. این سیستم از مواد اولیه غیرسمی و سازگار با بدن تهیه شده است.
همچنین مراحل تهیه سیستم دارورسانی به روش شیمی سبز بوده و منجر به تولید پساب خطرناك نمی گردد. این تحقیقات در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفته است.
در این كار پژوهشی سعی شده است تا سیستم هوشمند دارورسانی با استفاده از مواد غیر سمی پلی ساكاریدها طراحی و سنتز شود.
دكتر غلامرضا مهدوی نیا، دانشیار شیمی پلیمر از دانشگاه مراغه، در معرفی كار انجام شده عنوان كرد: كار پژوهشی حاضر با هدف كاهش عوارض جانبی استفاده از داروهای شیمیایی جهت درمان بیماری های سرطانی صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: این سیستم هوشمند دارورسانی با استفاده از مواد غیر سمی پلی ساكاریدها طراحی شده كه داروی ضد سرطان سانیتینیب در نانوذرات كیتوسان مغناطیسی بارگذاری شده و با كاراگینان پوشش داده شده است. سانتیتینیب در درمان سرطان های پیشرفته معده، روده، دستگاه گوارش، لوزالمعده، كلیه ها، تومورهای مری و هم سرطان پستان كاربرد دارد.
مهدوی نیا اضافه كرد: با عنایت به pHهای اسیدی محیط سلول های سرطانی، و هم كاهش آزادسازی دارو در محیط های غیرسرطانی، مهمترین نكته در طراحی سیستم دارورسانی برای داروهای ضد سرطان، قابلیت آن ها در آزادسازی دارو در محیط های اسیدی است.
وی خاطرنشان كرد: از این رو با عنایت به ساختار شیمیایی داروی سانیتینیب، تلاش شد كه از كیتوسان مغناطیسی بعنوان حامل داروی سانیتینیب استفاده گردد تا این خصوصیت به راحتی قابل دستیابی باشد. بررسی اثر pH روی آزادسازی دارو نشان داد كه با پایین آمدن pH، درصد آزادسازی دارو زیاد می گردد.
به گفته مهدوی نیا، این سیستم دارورسانی برای خیلی از داروهای سرطان می تواند مورد استفاده قرار گیرد. از طرفی مهم ترین نوآوری این تحقیق طراحی سیستم دارورسانی به روش كاملاً سبز و سیستمی كاملاً سبز است.
وی افزود: در واقع در ساخت این سیستم از مواد اولیه غیر سمی و سازگار با بدن موجود زنده استفاده شده است، ضمن اینكه مراحل تهیه سیستم دارورسانی منجر به تولید پساب خطرناك نمی گردد. همینطور قیمت تمام شده این سیستم با عنایت به ارزان بودن مواد اولیه می تواند نقطه قوت كار باشد.
این محقق در توضیح نحوه ساخت این نانوحامل دارویی اظهار داشت: برخلاف سیستم های پیچیده به كار رفته، مهترین مزیت این سیستم روش تهیه آسان و به صورت درجای نانوذرات مغناطیسی در حضور كیتوسان است كه منجر به تولید نانوذراتی با اندازه های كمتر از ۵۰ نانومتر شده است.
وی تصریح كرد: همینطور برای بارگذاری بالای داروی سانیتینیب در نانوذرات كیتوسان، تلاش شد نانوذرات حاصله با كاراگینان پوشش داده شوند. تهیه نانوذرات كمپلكس كیتوسان-كاراگینان به راحتی قابل حصول نیست. این در شرایطی است كه در این سیستم وقتی نانوذرات در حضور كیتوسان تهیه شدند، به راحتی توسط كاراگینان و به روش كمپلكس شدن پوشش داده شدند.
به گفته این محقق، سیستم طراحی شده در صنایع داروسازی و پزشكی می تواند برای بارگذاری داروهای ضدسرطان مورد ارزیابی و استفاده گردد. همچنین، حذف آلاینده های رنگی و كاتیون های فلزات سنگین از محیط های آبی از دیگر كاربردهای سیستم طراحی شده است.
وی ابراز كرد: این تحقیقات هم اكنون در مقیاس آزمایشگاهی صورت گرفته است، اما با عنایت به ساده بودن سیستم نیاز به فناوری خاصی جهت تولید گسترده آن نیست و با وجود به كار بردن مواد اولیه ارزان و موجود در كشور، این طرح قابلیت تجاری شدن دارد. مهمترین قسمت كار، آزمایش های مربوط به بررسی سیستم دارورسانی در موجود زنده است كه باید نتایج آن ارزیابی شود.
غلامرضا مهدوی نیا عضو هیأت علمی دانشگاه مراغه، محمد حسن كریمی دانشجوی دكتری دانشگاه پیام نور تهران و بخشعلی معصومی عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور تهران در انجام این تحقیق همكاری داشته اند.
نتایج این كار در مجله Materials Science & Engineering C با ضریب تأثیر ۵/۰۸ ( جلد ۹۱، سال ۲۰۱۸، صفحات ۷۰۵ تا ۷۱۴) به چاپ رسیده است.

1397/06/21
13:13:03
5.0 / 5
5019
تگهای خبر: بال , تولید , دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۵
هواپیمای کنترلی
بازار پرواز
flybazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار پرواز محفوظ است

بازار پرواز

فروش هواپیمای کنترلی و کوادکوپتر و لوازم