دبیر ستاد نانو خبر داد:

راه اندازی شهر نانو در عمان با همكاری محققان ایران

راه اندازی شهر نانو در عمان با همكاری محققان ایران بازار پرواز: دبیر ستاد نانو با اشاره به اینكه مقرر است در نمایشگاه فناوری نانو دستاوردهای ایرانی به نمایش گذاشته شود، اظهار داشت: كشور عمان در حال تاسیس شهر نانویی است كه با همكاری ایرانیان به سرانجام می رسد.



به گزارش بازار پرواز به نقل از مهر، دكتر سعید سركار امروز در نشست خبری یازدهمین نمایشگاه فناوری نانو كه در محل ستاد توسعه فناوری نانو برگزار شد، عنوان كرد: تابحال ۱۰ دوره از نمایشگاه فناوری نانو با هدف ترویج و توسعه منابع انسانی، آموزش و پژوهش و مهیا كردن زیرساخت های لازم در زمینه فناوری نانو طبق سند ۱۰ ساله اول این فناوری برگزار شده است.
وی با اشاره به اینكه در جهت سند ۱۰ ساله دوم فناوری نانو درصدد توسعه صنعتی و تجاری سازی فناوری نانو هستیم، اظهار داشت: طبق برنامه ۱۰ ساله دوم بیشتر بر صنعتی سازی و تجاری سازی، توسعه صادرات محصولات مبتنی بر فناوری نانو تمركز كرده ایم كه باید این مورد تامین گردد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اضافه كرد: همینطور ورود به عرصه های جهانی، فرهنگ سازی، برندسازی همچون اقدامات ما در ستاد است كه این نیاز به برنامه ریزی دارد و ما بر مبنای سند ۱۰ ساله دوم این مورد را پیش می بریم.
وی با اشاره به یازدهمین نمایشگاه فناوری نانو كه از ۲۱ تا ۲۴ مهر در نمایشگاه بین المللی برگزار می گردد تصریح كرد: امسال بیشترین توجه نمایشگاه هم به مبحث صنعتی سازی و تجاری سازی است. بر همین مبنا تمام ذینفعان در این نمایشگاه حضور خواهند یافت.
سركار با اشاره به اینكه ایران ظرفیت های قابل توجهی در حوزه فناوری نانو دارد، اظهار داشت: بنابراین برنامه های نمایشگاه را به گونه ای جهت داده ایم كه بیشتر صنایع همچون صنایع خودرو، نساجی، آب و محیط زیست و... در آن حضور داشته باشند.
به گفته سركار حضور صنایع در نمایشگاه و از جانب دیگر حضور شركت های دانش بنیان، فناوران و محصولات در حوزه نانو می تواند نقطه عطفی باشد كه مدیران صنایع محصولات خویش را به واسطه فناوران و ایده های آنها توسعه دهد؛ به گونه ای توسعه بازار شركت ها در گرو مخاطبان نمایشگاه خواهد بود.
حضور هیات هایی از ۷ كشور خارجی در نمایشگاه فناوری نانو
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به اینكه افراد و مدیران در صنوف مختلف از نمایشگاه بازدید می كنند، اظهار داشت: همینطور كشورهای مختلفی همچون كره جنوبی، مالزی، اندونزی، روسیه، اكوادور، ارمنستان، عمان در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
به گفته وی، همینطور كشورهایی مانند ارمنستان، عمان و كره در این نمایشگاه با داشتن غرفه هایی محصولات نانو خویش را در معرض نمایشگاه قرار می دهند.
وی اضافه كرد: در این نمایشگاه ۴۰ فناوری در سطح نمونه اولیه تولید شده، در این نمایشگاه حضور می یابند كه تلاش بر جذب سرمایه گذار دارند.
سركار با تاكید بر اینكه همینطور به غیر از هیات های تجاری میزبان ۴۰ كشور خارجی برای بازدید از صنایع ایران فعال در حوزه نانو هستیم، اظهار داشت: امیدوار هستیم با این اتفاقات رشد فزاینده ای در حوزه نانو را شاهد باشیم.
ایجاد دفاتر نانو در كشورهای خارجی
سركار با اشاره به اینكه هم اكنون چهار دفتر و نمایشگاه در كشور چین بوجود آورده ایم اظهار داشت: تولید این دفاتر و نمایشگاه ها می تواند منجر به فروش دانش فنی شود.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اضافه كرد: همینطور در بعضی مواقع فناوری از جانب شركت های ایرانی و سرمایه گذاری از سوی چینی ها انجام می گردد كه به این واسطه محصولات نانو ایرانی در كشور چین به فروش می رسد. همینطور به واسطه این دفاتر پروژه هایی را متقبل شده ایم كه در ایران توسط محققان و فناوران ایرانی برای كشور چین انجام و به نتیجه می رسد.
وی با اشاره به اینكه همینطور دفاتری در اندونزی، تركیه و مالزی راه اندازی كرده ایم، اظهار داشت: همینطور دفتر فناوری نانو در كشور عراق در شرف تاسیس است.
سركار تصریح كرد: كشورهایی كه جمعیت بالایی دارند از اهداف ما هستند چونكه می تواند بازار خوبی برای محصولات نانو ایرانی تولید كند.
وی اضافه كرد: هند، مكزیك، برزیل، عمان همچون كشورهای پرجمعیتی هستند كه هدف ما برای توسعه بازار محصولات نانو ایرانی به حساب می آید.
وی با تاكید بر اینكه در كشورهایی كه ظرفیت جذب تكنولوژی دارند توانسته ایم ارتباط خوبی برقرار نماییم، اظهار داشت: این مورد می تواند بازار خوبی برای محصولات دانش بنیان شركت های ایرانی باشد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با تاكید بر اینكه باید چالش ها را در حوزه صنعتی به طرح هایی تبدیل نماییم تا راهكاری برای حل مشكل شوند، اظهار داشت: ما تلاش داریم محصولات باكیفیت را با كارایی بالا و قیمت پایین و همینطور رقابت پذیری بالا به تولید برسانیم.
تهیه پیوست های تجاری در تعاملات خارجی
سركار با اشاره به اینكه ما از فعالیت های تجاری در ایران پیوست های تجاری تهیه می نماییم اظهار داشت: همینطور از حضور هیات های خارجی در كشور پیوست هایی را تهیه می نماییم تا بتوانیم قراردادهایی در این زمینه منعقد نماییم.
راه اندازی دو آزمایشگاه نانو در چین
سركار با اشاره به اینكه تابحال دو آزمایشگاه فناوری نانو در چین تاسیس كرده ایم، اظهار داشت: دو هزار دانش آموز عمانی توسط كارشناسان و اساتید ایرانی آموزش دیده اند و درصدد هستیم فناوری نانو را در این كشور ترویج دهیم.
به گفته وی، در بحث آموزش قرارداد هایی تنظیم كرده ایم كه بر مبنای آن اساتید ایرانی در دوره های كارشناسی ارشد و تحصیلات تكمیلی به كشورهای خارجی اعزام می شوند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اضافه كرد: این پكیج آموزشی در قالب دوره هایی در كشورهای خودشان با متخصصان ایرانی برگزار می گردد.
صنایع كشور كشش دریافت فناوری را ندارند
سركار با اشاره به اینكه ما مشكلات زیادی در كشور داریم و به ندرت مبحث صنعت در نظر گرفته می شود، اظهار داشت: در ایران بیشتر به جای اینكه به مبحث صنعت توجه گردد كارخانه داریم؛ كارخانه یك موجود مرده است و رشد نمی كند اما صنعت دو نوع دارد. ما به واسطه صنعت می توانیم ماشین آلات را تولید نماییم و ارتقا دهیم و یا اینكه فناوری را به صنایع تزریق نماییم كه به این واسطه رقابت پذیری صنایع به واسطه فناوری افزایش می یابد و این مورد باعث تجاری سازی خواهد شد.
وی افزود: اما یكی از اشكالات ما این است كه در صنایع كشور ما كشش دریافت فناوری وجود ندارد. بنابراین فناوری هایی كه در كشور ما توسعه می یابد در كشورهای دیگر مشتری پیدا می كند و در ایران مخاطبی ندارند.
وی افزود: بعنوان مثال تكنولوژی پوشش تزیینی با فناوری نانو در سال ۹۶ در شیرآلات توسط یكی از شركت های دانش بنیان به كار گرفته شد، این شركت درصدد آمد تا ماشین پوشش دهی تزیینی را از یك شركت ایرانی خریداری كند كه اكنون توانسته محصولات در حوزه شیرآلات را كه بادوام و باكیفیت هستند وارد بازار كنند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو افزود: اما پیش از اینكه این ماشین آلات به شركت های ایرانی فروخته شود به كشور چین به فروش رسید و این نشان می داد صنایع ایران استقبال خوبی از فناوری ایرانی نمی كند و پیش از آن كشورهای خارجی مشتری فناوری های ایرانی می شوند.
وی اضافه كرد: مشكل ما دولتی بودن اقتصادمان است كه این سبب می گردد هیچ گونه رقابتی نداشته باشد و متاسفانه قسمت اعظمی از عرصه اقتصاد كشور ما دولتی است و رقابت در آن وجود ندارد.
سركار با تاكید بر اینكه ما فناوری هایی داریم كه صنعت خودرو را متحول می كند اظهار داشت: اگر بخش خصوصی درك كند كه چنین فناوری وجود دارد و می تواند رقابت پذیری در این زمینه را ارتقا دهد ما می توانیم به راحتی با این بخش كار نماییم.
اگر تحریم ها به ما فشار بیاورد دولت به محصولات ایرانی روی می آورد
سركار با تاكید بر اینكه اگر تحریم ها به ما فشار بیاورد دولت به محصولات ایرانی روی می آورد، اظهار داشت: ما اعلام خطر می كینم كه اگر به شركت های دانش بنیان با مدیریت شكل گرفته اند توجهی نشود و از محصولات آنها استقبالی نشود نابود خواهند شد؛ این بی توجهی اكنون وجود دارد چون كسی به فكر این شركت ها نیست.
وی افزود: اگر بی توجهی به شركت های دانش بنیان ادامه یابد معضل بیكاری متخصصان ایرانی را خواهیم داشت.
وی با اشاره به صحبت های رئیس بانك مركزی در خصوص اینكه تولیدكننده را ول كنید مصرف كننده را بچسبید، اظهار داشت: اگر چنین نگاهی وجود داشته باشد شركت ها به بن بست می رسند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به اینكه یكی از اركان اقتصاد دانش بنیان ثبت اقتصاد است، اظهار داشت: باید هزینه های ثبت اختراع پرداخت گردد كه نیاز به دلار در این مورد حس می گردد ما نمی توانیم در بازارهای آزاد به دنبال ارز آزاد برای شركت ها باشیم.
سركار افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به جهت اینكه شركت های دانش بنیان در این نوسانات ارزی به بن بست نخورند تلاش های زیادی كرده است ولی رویكرد بالادستی ها خلاف این مورد است.
وی در مورد مبحث FATF اظهار داشت: امیدواریم به واسطه این مورد جریان ها معقول شود و كانال هایی به واسطه آن باز شوند كه برای تبادلات ارزی كارها تسهیل شوند.
همكاری ستاد توسعه فناوری نانو با عمان جهت راه اندازی شهر نانو
سركار با اشاره به اینكه عمان در حال تاسیس شهر نانو است كه یكی از همكاران اصلی در این امر ستاد نانو است، اظهار داشت: این شهر نانو با عنایت به ظرفیت های ایران مقرر است در عمان راه اندازی شود.
وی اضافه كرد: پیش بینی شده كه شركت های ایرانی با فناوری های خودشان یك شعبه دیگر از واحد تولیدی خویش را در این شهر نانو راه اندازی كنند و از آنجا بعنوان پلتفرمی به بازارهای جهانی استفاده كنند.
وی با اشاره به اینكه سه نفر از ستاد نانو عضو هیات اصلی نانو سیتی در عمان هستند، اظهار داشت: این كار اخیرا شروع شده و مقرر است محصولات مبتنی بر نانو در این شهر به تولید برسد.
به گزارش بازار پرواز به نقل از مهر، یازدهمین نمایشگاه فناوری نانو از بیست و یكم تا بیست و چهارم مهر در نمایشگاه بین المللی تهران دایر می گردد.

1397/07/16
21:58:17
5.0 / 5
4585
تگهای خبر: بال , تولید , خرید , خودرو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳
هواپیما کنترلی کاغذی
بازار پرواز
flybazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار پرواز محفوظ است

بازار پرواز

فروش هواپیمای کنترلی و کوادکوپتر و لوازم