در یك شركت دانش بنیان محقق شد؛

تولید ۲۰ رقم گیاه سردسیری با كشت بافت گیاهی

تولید ۲۰ رقم گیاه سردسیری با كشت بافت گیاهی بازار پرواز: پژوهشگران در یك شركت دانش بنیان با استفاده از روشهای نوین زیست فناوری (بیوتكنولوژی) موفق به تكثیر نهال میوه های دانه دار و هسته دار یا میوه های سردسیری با روش كشت بافت گیاهی شدند.


امین یداللهی رئیس هیئت مدیره شركت دانش بنیان تولید كننده نهال های میوه های سردسیری با روش كشت بافت در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ما توانستیم در یك زمین ۷.۵ هكتاری در آبیك قزوین بالغ بر ۲۰ نوع گیاه مختلف از میوه های دانه دار و هسته دار را با روش كشت بافت به تكثیر برسانیم.
وی با اشاره به اینكه این گیاهان سردسیری هستند، اظهار داشت: هلو، شلیل، آلو، بادام، گلابی، به، سیب، گیلاس و آلبالو، زردآلو، گردو، ۵ رقم بلوبری، یوهان بری و… همچون گیاهانی هستند كه نهال های آنها را با روش كشت بافت تكثیر كردیم.
یداللهی اشاره كرد: پایه هایی كه ما به آنها دست پیدا كردیم سازگاری با درخت میوه هستند و خاصیت های خوب در آنها وجود دارد.
مصرف یك دهمی آب نسبت به روش های سنتی
وی با اشاره به مزیت های خوب این گیاهان اظهار داشت: با توجه به این كه ما كشوری هستیم كه باید به درستی مصرف آب داشته باشیم این گیاهان از میزان كمی آب بهره مند می شوند؛ به جهت نگهداری در آزمایشگاه مخصوص، تقریباً در سال اول تولید، مصرف آبی برابر با صفر دارند. یعنی یك لیوان آب برای ۱۰ نهال مصرف می شود كه این میزان آب بسیار كم است.
به گفته رئیس هیئت مدیره این شركت دانش بنیان، بستر كشت این گیاهان اینگونه است كه در محیطی سربسته و فضایی كه نور مصنوعی دارد به تكثیر می رسند؛ پس از چهارماه به گلخانه منتقل می شوند كه در آنجا هم نزدیك یك سال و نیم قرار می گیرند.
یداللهی عنوان كرد: در حالت معمولی بطور متوسط در هر هكتار سالانه، هزار متر مكعب آب مصرف می شود اما گیاهانی كه با كشت بافت تكثیر كردیم برابر با صد مترمكعب یعنی یك دهم آب مصرف می كنند.
وی اضافه كرد: البته كه نیازی نیست كشاورز دوسال برای یك نهال صبر كند بلكه ما در این زمین تعداد بالایی نهال آماده داریم كه آماده تحویل به كشاورزان ایرانی و خارجی هستند كه می توانیم هر سال در فصل كاشت نهال هر میوه آنرا به باغدار تحویل دهیم بطوریكه كلیه نهال ها دارای شناسه (لیبل) و گواهی سلامت از سازمان حفظ نباتات كشور هستند.
توسعه خاصیت های برتر ارقام گیاهی
وی با اشاره به مزیت های میوه های تولیدی با استفاده از این نهال های كشت بافتی اشاره كرد: گیاهان یك باغ با این نهال ها می تواند همه یك اندازه و یك شكل باشند؛ این گیاهان می توانند همرسی داشته باشند یعنی همزمان با هم می رسند.
یداللهی اضافه كرد: یكی از مزیت های این درخت این است كه می توانیم درختی كه در باغ بهترین میوه را دارد انتخاب و آنرا تكثیر نماییم در واقع حق انتخاب نوع میوه با ما است در صورتی كه در روش سنتی تفرق صفات داریم.
صادرات و ارز آوری با تولید نهالهای سردسیری
وی با اشاره به اینكه فرق تولیدات ما با شركتهای دیگر این است كه برخی شركتها روی گیاهان دارویی، برخی گیاهان گرمسیری، برخی گل و گیاه های زینتی كار كرده اند اظهار داشت: شركت ما دانش بنیان است و روی میوه های سردسیری كه نیاز اصلی محسوب می شوند تمركز داریم.
وی افزود: در كشورهای منطقه پس از كشو تركیه، ما نخستین كشوری هستیم كه این نوع گیاهان سردسیری را صادر كردیم؛ آذربایجان هم نخستین مخاطب ما برای صادرات بوده است. میزان صرفه جویی ارزی در استفاده از این نوع نهال برابر با میزان واردات میوه به كشور است ضمن اینكه حتی میوه های تولید شده با این درختان نیز قابلیت صادرات دارند.
یداللهی اضافه كرد: آذربایجان ۱۰ هزار نهال از ما خریداری نموده است.
وی با تاكید بر اینكه كشورهای ازبكستان، قرقیزستان، تاجیكستان، افغانستان، عراق، كشورهای همسایه، كشورهای آسیای میانه و كشورهای عربی متقاضی این نهال های كشت بافتی هستند، اظهار داشت: ولی ما همواره مشكلات دست و پاگیری در قوانین كشور داریم كه این موجب می شود كشورهای دیگر در همین مدت زمانی كه صرف كارهای اداری می شود از ما پیشی بگیرند.
مشكلات صدور مجوز برای صادرات دست و پا گیر است
به گفته وی، در روند صدور مجوزها برای واردات و صادرات گیاه مشكلاتی وجود دارد كه روند كار را با مشكل روبرو می كند به طوریكه می توانستیم در سال اول ۲۰۰ هزار نهال را صادر نماییم كه قوانین دست و پا گیر مانع از این كار شد و این می تواند به كشور ضربه بزند.
وی اضافه كرد: ما نخستین تولید كننده گیاهان سردسیری هستیم كه در سال قبل جایزه ای برای همین منظور دریافت كردیم؛ همزمان با برگزیده شدن شركتمان باغداری كه از محصولات ما بهره برده بود نیز انتخاب گردید.
یداللهی اشاره كرد: كشور ما به جهت دارا بودن ۴ اقلیم متفاوت می تواند قطب تولید و صادرات محصولات كشاورزی برای بیشتر از ۲۰۰ میلیون نفر جمعیت خاورمیانه شود. بطوریكه خاصیت صادرات محصولات كشاورزی پیوستگی و اطمینان بازار آنهاست بدین سبب انتظار می رود كشور در این خصوص عزم خودرا جزم كرده و به فكر درآمد پایدار ارز از محل صدور محصولات كشاورزی باشد، ضمن اینكه ورود سرمایه های ارزی به بخش كشاورزی موجب مكانیزه شده، بالارفتن عملكرد و نهایتاً افزایش بهره وری در این بخش مهم می شود.


منبع:

1398/11/27
14:47:57
5.0 / 5
4374
تگهای خبر: بال , تكنولوژی , تولید , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۴
لوازم پرواز
بازار پرواز
flybazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار پرواز محفوظ است

بازار پرواز

فروش هواپیمای کنترلی و کوادکوپتر و لوازم