نخ خوراکی نبات تولید شد
بازار پرواز: پژوهشگران کشور موفق شدند فرمولاسیون نخ خوراکی برای استفاده در تولید شاخه نبات زعفرانی را بدست آورند.
به گزارش بازار پرواز به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر قدیر رجب زاده رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: نبات یک محصول نام آشنای صنعت قنادی ایران است که از دیرباز در ایران تولید می شده و ایران به عنوان پل ارتباطی این تکنولوژی بین اروپا، آسیا و آمریکا شناخته شده است. وی با اعلان اینکه این محصول در ایران با تنوع طعم و شکل تولید می شود، اظهار داشت: در این میان مصرف نبات زعفرانی از جذابیت بیشتری در دنیا برخوردار بوده اما هم اکنون تولید و مصرف آن با مشکلاتی مواجه می باشد. رجب زاده اضافه کرد: در همین راستا، پژوهشگران این پژوهشگاه موفق شدند که نخ خوراکی جهت استفاده در نبات را به تولید برسانند. دکتر ابراهیم فولادی مجری این طرح در مورد ضرورت انجام این پژوهش نیز بیان کرد: در پروسه تولید نبات زعفرانی، اضافه کردن زعفران به شربت شکر و قرارگرفتن آن در معرض حرارت می تواند موجب کاهش کیفیت متابولیت های زعفرانی آن شود. عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی هدر رفت زعفران باقی مانده در شربت زعفران و تاثیر منفی آن در پروسه کریستالیزاسیون نبات را از دیگر مشکلات تولید نبات دانست و اضافه کرد: هنگام مصرف شاخه نبات، باقی مانده نخ پنبه ای یا پلاستیکی اثر ناخوشایندی برای مصرف کننده دارد که استفاده از نخ خوراکی زعفرانی می تواند به عنوان راهکار مشکلات شرح داده شده محسوب شود و با این روش می توان با صیانت از ترکیبات زعفران در دماهای بالای تولید نبات، محصولی سلامت محور، اقتصادی و مورد پسند جامعه تولید کرد. فولادی با اعلان اینکه این صنعت نیاز به حمایت دولت برای افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی دارد، افزود: صنعت نبات با سرمایه اولیه کم ضمن ایجاد اشتغال بالا، با جلوگیری از خام فروشی زعفران قابلیت ایجاد ارزش افزوده و ارزآوری برای کشور را دارد. وی در مورد نخ خوراکی تولید شده در این کار پژوهشی اضافه کرد: در ساختار این محصول پژوهشی – کاربردی علاوه بر کربوکسی متیل سلولز از پروتئین و عصاره زعفران نیز استفاده شده که با وجود ایجاد ساختار فیزیکی مناسب برای تحمل شرایط دمایی و ویسکوزیته بالا، خوراکی بوده و می تواند در تهیه محصولات غذایی دیگر نیز استفاده گردد. فولادی اظهار داشت: این محصول دانش بنیان مورد توجه بخش خصوصی قرارگرفته و تولید صنعتی این محصول جدید، تنها نیازمند تغییراتی جزئی در تجهیزات تولید نبات است.
منبع: flybazar.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب