زبان مصنوعی تندی غذا را می سنجد
به گزارش بازار پرواز، محققان زبان مصنوعی ابداع نموده اند که میزان تندی غذا را با استفاده از یک پروتئین خاص در شیر اندازه می گیرد.
به گزارش بازار پرواز به نقل از نیواطلس، افراد بعد از خوردن غذای تند معمولا برای خنک کردن دهان خود به سراغ آب می روند، در صورتیکه نوشیدن شیر انتخاب مؤثرتری است. این مورد به علت وجود پروتئین «کازئین» در شیر است که با «کپسایسین» ماده شیمیایی عامل تندی فلفل پیوند تشکیل می دهد و آنرا خنثی می کند. محققان با ایده گرفتن از همین واکنش طبیعی، یک «زبان مصنوعی» ابداع نموده اند که می تواند میزان تندی غذاها را بر مبنای عملکرد کازئین بسنجند. این تحقیق توسط تیمی به سرپرستی ویجون دِنگ در انستیتوی فناوری شانگهای انجام شده و می تواند برای اشخاصی با معده حساس یا کسانیکه حس چشایی ندارند، بسیار کاربردی باشد. این زبان مصنوعی در واقع یک ژل منعطف مستطیل شکل است که از اسید آکریلیک، کلراید کولین و پودر شیر بدون چربی ساخته شده و با نور فرابنفش فرآوری شده است. ژل قابلیت هدایت جریان برق دارد و وقتی ماده ای حاوی کپسایسین روی آن قرار می گیرد، کازئین ظرف ۱۰ ثانیه با آن پیوند شیمیایی برقرار می کند. این واکنش سبب کاهش جریان الکتریکی ژل می شود و هرچه مقدار کپسایسین بیشتر باشد، افت جریان هم شدیدتر خواهد بود. نتایج اولیه نشان داد این دستگاه می تواند غلظت های خیلی کم تا بسیار بالای کپسایسین حتی فراتر از آستانه درد انسان را شناسایی کند. در آزمایش های بعدی که روی هشت نوع فلفل و هشت نمونه غذای تند انجام شد، میزان تندی تشخیص داده شده توسط دستگاه با ارزیابی تسترهای انسانی مطابقت داشت. آزمایش ها همینطور ثابت کرد این زبان مصنوعی می تواند ترکیبات تند غیر از کپسایسین، مانند مواد تند موجود در زنجبیل، فلفل سیاه، سیر و پیاز را هم شناسایی کند. خلاصه اینکه این پژوهش توسط تیمی به سرپرستی ویجون دِنگ در انستیتوی فناوری شانگهای انجام شده و می تواند برای اشخاصی با معده حساس یا کسانی که حس چشایی ندارند، خیلی کاربردی باشد. این واکنش سبب کاهش جریان الکتریکی ژل می شود و هرچه مقدار کپسایسین بیشتر باشد، افت جریان هم شدیدتر خواهد بود.
منبع: بازار پرواز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب