توزیع عادلانه آب، راهكاری برای مدیریت مصرف

توزیع عادلانه آب، راهكاری برای مدیریت مصرف بازار پرواز: همدان- همدان همچون استان هایی است كه در سال های اخیر زنگ خطر بحران بی آبی و خشكسالی در آن به صدا درآمده و وضعیت نامطلوب ذخایر زیرزمینی را گوشزد می كند كه برای مقابله با آن باید همه مردم احساس تكلیف كنند و به صورت عادلانه از این مایه حیات بهره مند شوند.


به گزارش بازار پرواز به نقل از ایرنا، طبق اعلام كارشناسان كاهش 48 درصدی بارش های سال زراعی جاری در همدان نسبت به سال های گذشته سبب شده ذخیره سد اكباتان كه تامین كننده 75 درصد آب آشامیدنی شهر همدان است از 23 میلیون مترمكعب در سال زراعی گذشته به 13 میلیون مترمكعب كاهش یابد و این امر بر جدی بودن بحران آب در همدان صحه گذاشته است.
در این شرایط، برداشت از آب های سطحی در فصول غیر زراعی، نصب كنتورهای هوشمند برداشت آب از چاه های كشاورزی و انسداد چاه های غیر مجاز همچون اقدامات مسئولان حوزه آب استان برای گذر از بحران بی آبی است كه باآنكه كارگشاست، اما كافی نیست.
قطع كردن آب در ساعاتی از شبانه روز هم طرحی بود كه در حدود یك دهه پیش برای مقابله با بحران كم آبی اجرایی می شد و شهروندان همدانی روزانه هشت ساعت از مصرف این مایه حیات محروم می شدند؛ اما این طرح هم نتوانست تاثیری بر نهادینه كردن فرهنگ صرفه جویی در میان مردم داشته باشد و تنها باعث شد زمان مصرف مشتركان جابه جا شده و در بعضی موارد افزایش هم داشته باشد.
از این رو امسال با افت چشمگیر حجم آب سد اكباتان بعنوان مهمترین منبع تامین آب آشامیدنی این شهر، رویكرد دیگری برای مقابله با بحران آب اتخاذ شد و كاهش فشار آب درون شبكه بعنوان راهكار جدیدی برای صرفه جو كردن مشتركان همدانی در دستور كار قرار گرفت تا شاید بتوان از این طریق فرهنگ مدیریت مصرف را در میان شهروندان همدان نهادینه و مصرف بهینه را در این شهر اجرایی كرد.

**اجرای برنامه كاهش فشار آب در همدان
معاون بهره برداری شركت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینكه پنج میلیون مترمكعب كمبود ذخیره آب در سد اكباتان داریم، اظهار داشت: آب آشامیدنی 75 درصد شهروندان همدان از سد اكباتان تامین می گردد كه هم اكنون با كاهش بارندگی ها تنها 13 میلیون مترمكعب آب در سد اكباتان وجود دارد.
حمیدرضا نیكداد با اشاره به اینكه ورودی سد اكباتان در سال قبل هفت هزار لیتر در ثانیه بود، اظهار داشت: هم اكنون ورودی سد اكباتان یك هزار لیتر در ثانیه است كه یك هفتم سال قبل است.
وی با تاكید بر اینكه در شرایط موجود باید مدیریت مصرف از جانب مردم و شركت آب و فاضلاب صورت گیرد، اظهار نمود: در این راستا برنامه قطعی آب نداریم بلكه برنامه مدیریت فشار شبكه در تمام نقاط همدان در دستور كار این شركت است.
نیكداد ادامه داد: به منظور توزیع عادلانه آب موجود در میان مردم و همینطور جلوگیری از نشتی های كنار شبكه ای، برنامه مدیریت فشار شبكه آبرسانی را در تمام نقاط همدان در دستور كار داریم.
معاون بهره برداری شركت آب و فاضلاب استان همدان با اشاره به اینكه به دلیل مشكلاتی كه در سد اكباتان وجود دارد این برنامه در شهر همدان اجرا می شود، اظهار داشت: در زمان هایی كه شهروندان كمترین استفاده از آب را دارند، فشار را به حداقل ممكن می رسانیم تا فرصت برای حفظ ذخایر و توزیع عادلانه آب در همدان فراهم گردد.
نیكداد با اشاره به اینكه تلاش داریم به كمك مردم مدیریت خوبی بر منابع موجود داشته باشیم، بیان كرد: برنامه كنترل فشار از ساعت 12 شب تا پنج صبح شروع شده و در هفته آینده به ساعات روز هم منتقل می گردد.
وی تصریح كرد: كنترل فشار در شهر همدان توسط 44 دستگاه كنترل گر انجام می گردد كه این دستگاه ها به شكل هوشمند بوده و در زمانی كه فرمان داده شود به تدریج فشار را كاهش و سپس به نقطه قبل برمی گرداند.

**برخورد جدی با مشتركان پرمصرف همدان
معاون بهره برداری شركت آب و فاضلاب استان همدان اظهار داشت: مردم همدان مردمی صرفه جو بوده و میزان مصرف آنها متعادل است، اما با مشتركان پرمصرف در این زمینه تذكر داده می گردد و برخورد جدی صورت می گیرد.
نیكداد با تاكید بر اینكه شهروندان باید صرفه جویی را به فرهنگ تبدیل كنند، خاطرنشان كرد: در صورت مشاهده هدر دادن آب توسط مشتركان در كوچه و خیابان ها، به صورت قطع تذكر داده و اشتراك آنها را قطع می نماییم.
مدیر آب و فاضلاب شهرستان همدان هم در این خصوص اظهار داشت: به طور متوسط میزان مصرف آب شرب شهر همدان ماهیانه حدود سه میلیون متر مكعب و ذخیره كنونی سد اكباتان 13 میلیون متر مكعب است.
حسین آذرتكین اضافه كرد: دبی ورودی آب به سد اكباتان هم اكنون به شدت كاهش یافته و به 2.1 لیتر بر ثانیه رسیده و با شروع فصل بهار منابع آب فصلی را هم در اختیار نداریم.
وی با اشاره به اینكه 69 حلقه چاه آب برای تامین آب آشامیدنی در اختیار داریم، اضافه كرد: با عنایت به كاهش سطح منابع آب زیر زمینی 28 حلقه چاه از مدار خارج شد و دبی آب دیگر چاه ها هم به شدت كاهش یافته است.
وی بیان كرد: با عنایت به شرایط موجود فشار شبكه آب شرب شهر همدان را در ساعات كم مصرف كاهش می دهیم و از همه مصرف كنندگان خواهان صرفه جویی در مصرف آب هستیم.

** اصلاح الگوی كشت و توسعه سیستم های نوین آبیاری
فرماندار همدان هم با اشاره به بحران آب شهرستان همدان، اظهار داشت: قصد تولید نگرانی و القای شرایط بحرانی به افكار عمومی را نداریم و همه دستگاه های ذیربط با جدیت به دنبال تامین منابع آبی با اولویت آب آشامیدنی و مصرفی مردم هستند اما با عنایت به شرایط اقلیمی با وضعیت خاصی مواجهیم.
علی تعالی با اشاره به اینكه میزان بارش ها نسبت به سال قبل تابحال 43 درصد كاهش داشته است، بیان كرد: بارش ها نسبت به میانگین بلندمدت هم 34 درصد كاهش داشته و از سویی هم افزایش یك تا 1.5 درصدی میانگین نسبی دما در فصل بهار امسال نسبت به سال قبل پیش بینی شده است.
وی اضافه كرد: حدود 93 درصد منابع آبی همدان در بخش كشاورزی مصرف می گردد كه باید با عنایت به كاهش چشمگیر منابع آب، سازمان جهاد كشاوزی نسبت به اصلاح الگوی كشت و جلوگیری از كشت محصولات پر آب بر برنامه ریزی كند.
فرماندار شهرستان همدان توسعه سیستم های نوین آبیاری را از دیگر انتظارات جدی از سازمان جهاد كشاورزی دانست و تصریح كرد: با عنایت به محدودیت منابع آب، از تكرار كشت در اراضی كشاورزی طی یك سال زراعی هم باید جلوگیری شود.
تعالی اضافه كرد: در جهت تعادل بخشی منابع آب، 351 حلقه چاه آب غیر مجاز در سطح شهرستان مسدود شده است و با این وجود باید بر میزان برداشت آب از چاه های مجاز هم به صورت مستمر نظارت شود.
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان همدان هم با اشاره به كاهش بارندگی ها در استان اظهار داشت: نتیجه كاهش 45 درصدی بارش ها نسبت مدت مشابه سال قبل باعث كاهش هفت برابری ورودی سد اكباتان و كاهش 40 درصدی حجم ذخیره آب در پشت این سد شده است.
سید هادی حسینی بیدار اضافه كرد: هم اكنون برداشت آب از سد اكباتان به كمترین میزان خود در حال انجام می باشد و برداشت از آب های سطحی در فصول غیر زراعی، نصب كنتورهای هوشمند برداشت از چاه های كشاورزی و مدیریت هوشمند فشار در سطح شهر از اقدامات صنعت آب استان برای گذر از بی آبی است.

**روحانیان در فرهنگ سازی مدیریت مصرف پیشگام شوند
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان هم بر نقش موثر روحانیت در فرهنگ سازی مدیریت مصرف در میان آحاد مردم تصریح كرد و اظهار داشت: جایگاه خدمت رسانی به مردم و موثر بودن، برای مدیران صنعت آب و برق بسیار پرارزش است و باید قدر آن را دانست چون كه هزاران نفر ازحاصل دست رنج شما مدیران بهره می برند.
آیت الله غیاث الدین طه محمدی با تاكید بر ترویج روش های صحیح مصرف در میان آحاد مردم اظهار داشت: روحانیت جایگاه ویژه ای نزد مردم دارد و باید برای ترویج فرهنگ مدیریت مصرف روحانیان پیشقدم شوند.
وی با قدردانی از خدمات مطلوب و مستمر مجموعه صنعت آب و برق در استان همدان اظهار داشت: این كه در این سالها مردم استان دغدغه و نگرانی بابت آب و برق نداشتند خود نوعی عبادت است.
شهر همدان حدود 500 هزار نفر جمعیت دارد كه 100 درصد آن زیر پوشش خدمات شركت آب و فاضلاب قرار دارد.
1181/2090


1397/01/30
15:27:55
5.0 / 5
4959
تگهای خبر: خدمات , دستگاه , شركت , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۱
drone
بازار پرواز
flybazar.ir - حقوق مادی و معنوی سایت بازار پرواز محفوظ است

بازار پرواز

فروش هواپیمای کنترلی و کوادکوپتر و لوازم