درمان دیابت در موش ها با سلول های مهندسی شده جزایر لانگرهانس انسانی
بازار پرواز: بافت مهندسی شده سلول های جزایر لانگرهانس انسان در یك آزمایشگاه كه سیستم گردش خون را توسعه می دهند، هورمون هایی مانند انسولین را ترشح می كنند و با موفقیت دیابت نوع 1 در موش های پیوند شده را درمان می كند.
به گزارش بازار پرواز به نقل از ایسنا و به نقل از مدیكال اكسپرس، در یك مطالعه انتشار یافته در مجله "Cell Reports"، دانشمندان از یك فرایند جدید مهندسی زیستی استفاده می نمایند كه به نام "سلول های خود تراكم"(self-condensation cell) شناخته می شود. محققان بیمارستان كودكان "سینسیناتی"(Cincinnati) ایالات متحده آمریكا و "دانشگاه ایالت یوكوهاما"(YCU) در ژاپن می گویند كه این تكنولوژی، پزشكان را قادر می سازد بتوانند برای درمان از سلول های خود انسان برای رشد بافت های انسانی استفاده كنند.
"تاكانوری تاكبی"(Takanori Takebe) پزشك متخصص مركز سلول های بنیادی Cincinnati اظهار داشت: این روش ممكن است بعنوان یك استراتژی اصلی برای درمان دیابت نوع 1 عمل كند. سالانه 79 هزار مورد مبتلا به دیابت نوع 1 تشخیص داده می شوند. دیابت یك بیماری تهدید كننده زندگی است، ازاین رو توسعه رویكردهای موثر و درمان های دائمی به میلیون ها فرد در سراسر جهان كمك خواهد نمود.
دانشمندان سیستم پردازش خویش را با سلول های اندام انسانی اهدا شده مانند پانكراس، قلب، مغز و غیره با سلول های اندام موش و "سلول های بنیادی پلاریپوتنت(pluripotent) القا شده" (iPS) آزمایش كردند.
فرایند مهندسی بافت هم از دو نوع سلول پیش از مرحله جنینی استفاده می نماید كه از تشكیل بدن و اندام های خاص آن حمایت می كند. "سلول های بنیادی mesenchymal"(MSNs) و "سلول های اندوتلیال عروقی"، "سلول پروژنیتور" (progenitor cells) هستند.
محققان از سلول های اهدا شده، سلول های موش ها و سلول های بنیادی "پلاریپوینت"((pluripotent القا شده، با سلول های بنیادی mesenchymal و سلول های اندوتلیال عروقی همراه با سایر مواد ژنتیكی و بیوشیمیایی كه منجر به تشكیل جزایر پانكراس شده اند برای تركیب استفاده كردند.
پس از آنكه جزایر مهندسی بافتی به بدن موش های مبتلا به دیابت نوع 1 پیوند داده شدند، بیماری حیوانات درمان شد. جزایر پانكراس انسانی هم اكنون می تواند به بیماران دیابتی پیوند داده شود.
به گفته محققان، با اینكه مهندسی بافت مبتنی بر سلول های بنیادی دارای پتانسیل درمانی بالقوه است، استفاده از آن در آینده هم با چالش های مهمی مواجه می باشد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب