گردهمایی زنان برای شبكه سازی علمی در پاكستان برگزار می گردد
به گزارش بازار پرواز نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در پاكستان با هدف گردهمایی زنان و مطرح كردن مباحث علمی برای شبكه سازی و بهره گیری از تجارب برگزار می گردد.
به گزارش بازار پرواز به نقل از مهر، شقایق حقجو درباره مورد توجه قرار گرفتن نقش زنان در پنجمین نشست استپ، اظهار داشت: زنان نیمی از افراد جامعه و نیمی از سرمایه انسانی موجود در هر كشوری برای توسعه هستند. امروزه در بین پژوهشگران و سیاستگذاران، ایجاد فرصت های برابر جنسیتی، پیشنیازی برای رقابت های آتی كشورها است كه به بهره برداری از همه منابع انسانی خود(چه زن و چه مرد) نیازمندند.
وی افزود: تحقیقات نشان می دهد تفاوت فاحشی بین میزان زنان و مردان از نظر ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تكمیلی)ارشد و دكترا) و مهم تر از آن جذب در مراكز علمی و تحقیقاتی بعنوان عضو هیئت علمی و یا دسترسی آنها به موقعیتهای مدیریتی در مراكز دانشگاهی وجود دارد.
دبیر پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در كشورهای اسلامی، با اشاره به اینكه یكی از الزامات نهاد اجتماعی علمی، خصلت عام گرایانه و مستقل از جنسیت آن است، اظهار داشت: نقش آفرینی در فرآیند تولید و رشد علم، یك فرآیند كاملا شایسته سالار است. باآنكه در جوامع مختلف، همچون جوامع اسلامی، زنان معمولا از فرصت های برابر و مبتنی بر شایستگی برخوردار نبوده اند.
حقجو اضافه كرد: نشست استپ با تاكید ویژه بر گردهمایی زنان و برگزاری مباحث علمی به منظور شبكه سازی و بهره گیری از تجارب یكدیگر، در نهایت خلقِ ارزشِ دانشِ جمعی را مد نظر قرار دارد. بعلاوه نتایج بررسی های سازمان جهانی بهداشت نشان می دهد زنان در جهان، محور ایجاد تغییر در سبك زندگی هستند و تغییر سبك زندگی به سمت زندگی سالم از مهمترین رویكردهای كاهش بیماری های غیر واگیر بعنوان مهمترین عامل مرگ و میر در جهان امروز است.
دبیر پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) در كشورهای اسلامی درباره مقایسه برابری اهداف نشست استپ و جوایز بینالمللی نظیر جایزه نوبل، اظهار داشت: همانطور كه می دانید نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) در كشورهای اسلامی به منظور تحقق اهداف بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) و جایزه مصطفی(ص) به منظور ایجاد فضای همكاری و تعامل بین متخصصان و دانشمندان كشورهای اسلامی انجام می شود.
وی افزود: طرحی كه ضمن تبیین گفتمان علم و فناوری و توسعه شبكه ارتباطات دانشمندان جهان اسلام، به زمینه سازی برای ایجاد همافزایی و توسعه همكاریهای علمی می پردازد و زمینه ساز توسعه فعالیت های تحقیقاتی و فناورانه در كشورهای عضو سازمان همكاری اسلامی است. امیدواریم این استپ فرصتی برای دانشمندان جهان اسلام در جهت توسعه بیشتر علم و فناوری در كشورها و جوامع اسلامی باشد.
وی درباره شبكه سازی نشست استپ میان دانشمندان مسلمان برای پیشرفت علم و فناوری در كشورهای اسلامی اظهار داشت: شناسایی ظرفیت های برجسته علمی مسلمانان و احصاء این ظرفیت ها، قدم اولیه بسیار مهمی است.
حقجو اضافه كرد: بنیاد علم و فناوری مصطفی(ص) با عرضه فرصت های شناسایی افراد با پتانسیل ها و علاقمندیهای مشترك در حوزه های علمی به صورت هدفمند در چارچوب رویداد استپ و سپس ایجاد سازوكارهای حمایت مالی در حوزه پژوهش های كاربردی، علاوهبر شبكه سازی و همافزایی پژوهشگران، فرصتی برای ارتباط سرمایه گذاران جهان اسلام با شبكه ای از دانشمندان برجسته و بستر مناسبی برای توسعه دانشبنیان كشورهای اسلامی را فراهم می كند.
حقجو با اشاره به اینكه نشست استپ به یافتن دانشمندان جدید كه پتانسیل توسعه مرزهای دانش را دارند، كمك شایانی می كند، اظهار داشت: غالب این افراد كسانی هستند كه امیدواریم طی سال های آتی بتوانند برای جایزه مصطفی(ص) نامزد شوند.
دبیر پنچمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) در كشورهای اسلامی بیان داشت: پیشنهاد برگزاری این نشست از جانب كشور پاكستان عنوان شد و پروفسور اقبال چودری، رئیس مركز بینالمللی علوم شیمی و زیستی (ICCBS) دانشگاه كراچی پاكستان نقش قابل ملاحظه ای در دعوت، پیگیری و انتخاب محل برگزاری این دوره از نشست استپ داشتند.
حقجو در مورد اهمیت برگزاری نشست استپ در كراچی پاكستان تصریح كرد: این دوره از نشست استپ، به اشتراك گذاشتن تجربیات جهان اسلام برای طراحی و اجرای مداخلاتی به منظور كاهش بیماریهای غیر واگیر بعنوان مهمترین عامل مرگ و میر در جهان امروز مورد توجه قرار می گیرد كه یكی از مهم ترین نكات این نشست است.
پنجمین دوره نشست تبادل تجربیات علم و فناوری(STEP) در كشورهای اسلامی، در اسفندماه سال جاری در دانشگاه كراچی پاكستان برگزار می شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب